Sitemap
Printvriendelijk
Mail sturen
Laatste update:
24-01-2023 19:58:09

Plateau Hospital

Kenia ligt in Oost-Afrika op de evenaar en is veertien keer zo groot als Nederland. Het heeft 39 miljoen inwoners waarvan 45% Protestants Christelijk, 33% Rooms-katholiek, 10% Islamitisch is. Daarnaast heeft 12% een inheemse religie.Het Plateau Mission Hospital is een klein plattelandsziekenhuis in het westen van Kenia, beschikbaar voor iedereen die zorg nodig heeft. Het ligt aan een onverharde weg in een klein dorpje genaamd Plateau. Mensen moeten vaak lange afstanden lopen, om het ziekenhuis te bereiken.
Op het terrein van het ziekenhuis zijn kleine huizen te huur voor een deel van het personeel. Daarnaast zijn er twee gastverblijven. In 1 daarvan verblijven wij tijdens onze werkbezoeken aan het Plateau Hospital.

Het ziekenhuis heeft een verloskamer met drie bedden gescheiden door een gordijn. Daarnaast zijn er een kinder-, couveuze- en een kraamafdeling, een vrouwenzaal en een mannenzaal, een eerste hulp, polikliniek en een laboratorium. Daarnaast zijn er nog een aantal isoleerkamers vor patienten met een zeer besmettelijke ziekte zoals TBC.

De afgestudeerde kandidaten krijgen een contract ik in het Plateau Hospital.
 

What do you want to do ?
New mail

Stichting Help Verloskundigen in Kenia